Logos

Театър за деца и младежи „Колибри“

Адрес: Румъния, гр. Крайова, Calea Bucuresti 56

GPS: GPS 44.315116, 23.821568

Тел. за контакт: +40 251 416 323

E-mail: craiovacolibri@yahoo.com, colibricolibri2012@yahoo.ro

Website: http://teatrulcolibri.ro/

Facebook страница: https://www.facebook.com/TeatrulColibri/

Работно време: Съгласно програмата за представления за съответния месец

Театър за деца и младежи „Колибри“ е нашето последно предложение от разширения маршрут „Изкуство и култура“. Театърът е основан през 1949 г. като секция за куклен театър на Националния театър „Марин Сореску“ и става самостоятелна институци я през 1956 г. В момента театърът разполага със зала за представления, многофункционална зала, пространства за творчески работилници и изложби, производствени работилници и офиси. Театър „Колибри“ има репертоар от 20 постоянни представления, организира улични представления, фестивали като „Куклите завземат улицата“, работилници и други културни дейности като Куклена терапия, Куклен маратон и др.  Театърът участва на най-важните театрални фестивали в страната, както и на международни такива в Европа, Азия и Африка.

Надяваме се, че сте се насладили на богатите колекции в избраните от нас музеи и галерии, театралните и музикални представления в обектите, част от маршрута „Изкуство и култура“.

За връщане към изходната ни точка гр. Велико Търново Ви предлагаме да плаваме по Дунав с ферибот при Турну Мъгуреле-Никопол.

Места за настаняване