Logos

Expoziție „Lumea” de Lyuben Zidarov

Cu o nouă sală de expoziții, o expoziție a lui Lyuben Zidarov și un nou tur virtual, Galeria de Artă Boris Denev și-a întâmpinat oaspeții în sărbătoarea oficială a orașului Veliko Tarnovo, 22 martie 2023.

 Sala „19” este noul tip de spațiu de artă pe care galeria l-a deschis și cu care speră să prezinte atât lucrări iconice din colecția sa, cât și autori care nu sunt încă prezenți în colecția ei.

Prima expoziție semnificativă, care a avut loc în spațiul de cameră al galeriei, i-a prezentat artistului Lyuben Zidarov lucrări din colecția galeriei, printre care: autoportretul „Scaunul alb”, parte din ilustrațiile pentru „Insula comorilor”, mai multe acuarele pariziene, ilustrații pentru broșura pentru Kolyu Ficheto și alții.

Evenimentul s-a încheiat cu prezentarea unui produs mult așteptat din galerie și anume - un tur virtual la expoziția „Întoarcerea la Veliko Tarnovo”, finanțată în cadrul „PROGRAMUL PENTRU RESTAURAREA ȘI DEZVOLTAREA INSTITUȚIILOR DE STAT, REGIONALE ȘI CULTURALE” al Fondul „Cultură”.

6. Изложба Светът Любен Зидаров